dijous, 12 de novembre del 2009

Dispensador de bosses 1: reciclatge d'un bric


Per fi he acabat el curs i tinc més temps per al Festum. Mentre no acabo el projecte gros que tinc entre mans, he aprofitat per reciclar un bric de suc convertint-lo en un dispensador de bosses de plàstic a fi de reutilitzar-les a la paperera del bany.


La tècnica:
Cap novetat. Vegeu en aquest projecte anterior -Xyron o com estalviar cola- com aprofitar la Xyron de fer petits adhesius per guarnir superfícies mitjanes amb paper imprès a casa.
Pas a pas:
1. Un cop deixar el bric ben net de dins, i sec, retallem el requadre d'on surt el bec de plàstic en les seves tres quartes parts, de manera que quedi una espècie de tapa de llibre. Servirà de tapa a l'obertura per on posarem les bosses dins del dispensador. En acabat, en traiem el bec de plàstic i el descartem.
2. A continuació, cobrim aquesta tapa amb algun cartonet de reciclatge, de manera que, a més d'ocultar el forat que hi queda després d'extraure el bec, reforcem el material.
3. Perforem la part inferior davantera del costat oposat a la tapa per obrir una boca des d'on extraure les bosses. L'ideal és fer servir una plantilla amb la forma que més ens agradi: un oval, en aquest cas.
4. Un cop impresos els papers que hàgim calculat necessaris amb l'estampat desitjat, tallem les tires a mida del rodet de la nostra Xyron. I, au: passeu-los per la maquineta per transformar-les en tires adhesives.
5. Anem enganxant les tires damunt del bric fins completar tota la superfície, retallant les tires amb tisores on convingui per adaptar-les millor. Si feu la boca corba o circular us caldrà fer uns tallets en forma de llengüetes per a un millor acabat de l'encolat.
6. Finalment, cobrim tota la superfície amb una o dues capes de làtex gens o no gaire diluït.

Un cop sec el làtex, ja podem omplir el nostre dispensador de les bosses a reutilitzar i col·locar-lo al bany.

Aprofitant que han sobrat algunes tires, també vaig guarnir un pot de iogurt gegant, a usar com a contenidor de retoladors, llapis de colors, etc.
Vegeu nova entrada: Dispensador de bosses 2: reciclatge d'un envàs de panettone

.: ARA SONA: Move (to the main club)- Cool Frog :.

1 comentari:

  1. ¡Quina bona idea! Jo guardo les bosses dins d'una bossa més gran i pensa que sempre esta desendresat. Vaig a probar-ho deseguida que tingui un bric buit. Gracies.

    ResponElimina

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.