dilluns, 23 d’agost de 2010

Gran Projecte: Paravent a partir de fustes reciclades

Per fi he finalitzat el "gran projecte" que he estat esmentant darrerament. Segurament, a simple vista, no sembli tan gran però per a mi ha representat una certa complicació, pel pes i envergadura de la tasca de fusteria, i per no poder completar la feina de manera continuada, de manera que aquesta definició ja m'està bé.

Tot va començar amb la idea de fer un paravent que portava de feia temps, i la troballa d'uns plafons de fusta rectangulars, restes de l'embalatge d'un equip de telefonia.

Materials:

- Plafons de fusta.

- Taulons per fer-ne els marcs.

- Cola blanca

- Massilla de fusta per anivellar desperfectes

- Emprimació i pintura acríliques

- Plantilla d'estergir

-Pa d'or i mordent a l'aigua per daurar

- Frontisses per a paravent

Instruccions:

1. Després de tallar els plafons a la mateixa mida, es van emmarcar amb uns taulons que han servit per formar els petges de cada peça.

2. Un cop escatats els plafons, es van anivellar els defectes de la fusta amb una massilla adient. Naturalment, un cop seca, es van tornar a escatar.3. Va caler netejar la pols d'aquesta operació i, en acabat, va ser el moment de pintar cada peça, primer amb una emprimació base i, finalment, amb diverses capes de pintura acrílica vermella.

4. En assecar-se la pintura, es va calcar un motiu de catxemir, mitjançant plantilla, en cada plafó, segons una distribució decidida prèviament.
En un dels plafons, el dibuix es va daurar; en els altres, es va deixar sense tractament perquè es veiés el fons vermell a través, daurant tot al voltant, no gaire acuradament, per fer un efecte.


5. Com a primer acabat, es van protegir les peces amb vernís a l'aigua. Després s'hi va aplicar una pàtina de cera i betum de Judea, a fi d'envellir-ne l'aspecte.

6. Finalment, es van collar les frontisses per unir els plafons.Tot i no quedar perfecte, n'estic prou contenta (qui no es conforma és perquè no vol...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.