dijous, 20 de maig de 2010

Reciclatge: recipient tapat a partir d'una ampolla

Fa uns dies vaig descobrir que es podien fer caixes a partir d'ampolles d'una marca de cola molt reconeguda (jo he fet servir, concretament, la de 2 litres). Podeu fer proves amb altres marques però, segons diuen, només funciona amb aquesta degut a les marques i la forma corba que tenen.


Els tutorials trobats per mi a la Xarxa, però, no acaben de ser entenedors, o diuen alguna cosa equivocada o els falta informació, cosa que m'ha saltat a la vista a base de practicar el que prediquen, de manera que m'he decidit a fer un de propi perquè altres no s'hi trobin.

Material:

  • Ampolla de cola de 2 l., neta i seca de dins i de fora


  • Tisores de mida mitjana
Instruccions:

1. Tallem l'ampolla en horitzontal per sota l'etiqueta. Ens quedem només amb la part inferior.


2. La base d'aquesta mena d'ampolles porten unes marques verticals molt característiques. Tallem una de cada dues d'aquestes marques, en vertical, fins, aproximadament, tres dits per sota de la vora superior (depenent de les vostres mans seran dos o tres dits o tres i mig, etc. Això sempre ho podeu corregir més endavant. Sigui com sigui, mai no talleu fins la corba o l'invent no funcionarà).
El resultat seran cinc llengüetes.

3. Es aconsellable arrodonir els cantos de cada llengüeta, perquè poden arribar a ser molt esmolats. Després, les dobleguem, una per una, cap endins, marcant tan fort com puguem el plec, per la base. En acabat, drecem cada llengüeta altra vegada.

4. Ara omplim el nostre recipient d'allò que desitgem, i el tanquem.
He procurat fer una descripció entenedora del mètode, tot i que, ho reconec, és més complicat d'explicar que de fer. Però, si mai heu clos una caixa de cartó sense necessitat de cinta adhesiva, ja sabreu què vull dir. En qualsevol cas, espero que els dibuixos, les imatges i l'explicació adjunts siguin de prou ajut.
El mètode:
Cal muntar les llengüetes unes sobre altres de manera correlativa, forçant a superposar-se la darrera i la primera, de forma que quedin travades entre si i, si mai girem la capsa, no deixin caure el contingut (vegeu la foto final, el meu recipient amb unes quantes piles per reciclar dins).

.: ARA SONA: Talk you down - The Script :.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.