dimecres, 12 de maig del 2010

Reciclatge de CDs: inspiració des de l'Argentina

Després d'un temps d'estancament en què no he actualitzat el blog, torno a la càrrega... Malgrat tot, no he deixat de fer coses, és clar (quin vici!).

Per exemple, el que veieu a la foto són peces tretes d'un CD inservible.


Fent neteja, n'havia reunit un nombre important però no em decidia en quina manera els podia reciclar, fins que, fa uns dies, em va arribar la inspiració des de l'Argentina.
Es tracta de reconvertir el plàstic del CD en peces similars a tessel·les de vitrall.

Més avall n'explico la tècnica segons la meva experiència però, per a més informació, us adreço a qui em va proporcionar la idea: al blog de Rosina, i al seu vídeo penjat a Utilisima, prou entenedors.

Útils:

  • CD per reciclar
  • Paper de diari
  • Fregall
  • Retolador indeleble
  • Tisores
  • Pintura acrílica a l'aigua
  • Pinzell
  • Forn casolà
  • Cassoleta refractaria
  • Paper de plata

Tècnica:

1. Després de raspar la capa metal·litzada del CD amb un fregall, a fi d'eliminar-la (si ho fem damunt del paper de diari, ens estalviem problemes de neteja, en acabat).
Damunt del plàstic transparent del CD, amb el retolador indeleble, hi dibuixem les formes que en volem traure i les retallem amb unes tisores.
Rosina mostra tessel·les quadrades però jo vaig fer peces diverses.
Ull! Cal tenir present que s'han de retallar peces bessones, és a dir, dues de cada forma.

2. Pintem amb pintura acrílica a l'aigua una de les dues peces i la deixem assecar completament.
3. Arriba el moment de superposar les dues peces iguals, la llisa damunt de la pintada, de manera que la cara acolorida quedi enmig, com en un entrepà.

4. Preparem un recipient refractari (cassola de fang, per exemple) i el cobrim de paper de plata. Hi dipositem les peces superposades i enfornem a foc mig durant 10 minuts aproximadament.
A la foto en veiem el resultat, encara dins de la cassola.

5. Les peces es refreden amb molta rapidesa i, com es veu a la foto, queden amb un aspecte vidriós, com caramelitzat. Podem fer-les servir en bijuteria, mosaic, etc.



.: ARA SONA: Brighid's Kiss - La Lugh :.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.