divendres, 8 de gener de 2010

Un xic de Shabby Chic: recuperar uns vells canelobres

El Shabby Chic està molt en voga: decoració on el color dominant sol ser el blanc, i on el mobiliari i els complements són antigalles o d'aire retro, fins i tot envellits. Podeu navegar una mica per la xarxa i veureu de què us parlo. A mi m'encanta, tot i que a petites dosis: detallets.

És per això que quan van regalar-me un fanalet metàl·lic, artesanal i bonic de forma però una mica sonso, sense cap mena d'acabat, vaig pensar a pintar-lo de blanc.
I la cosa no va quedar aquí. També vaig aprofitar per rentar la cara a uns vells canelobres que tenia a l'abast...

Aquest canelobres, que podeu veure més avall, es van posar de moda antigament com a llums elèctrics amb bombetes en comptes de flames, i tot de llàgrimes de vidre penjant-hi, a fi de reflectir la claror. Avui en dia semblarien una mica kitsch, però plàsticament sempre m'han semblat objectes atractius, malgrat tot.


El procés:
Abans de pintar, és clar, cal netejar el metall amb un drap i una mica d'alcohol, per exemple.

El fanalet.- Desmuntar-lo no era possible de manera que els vidres es van protegir per fora amb màscara líquida, en les zones diminutes, i amb cinta de pintor en la resta; i amb cinta de pintor i cartró retallat a mida, a l'interior. Després es va ruixar amb pintura blanca en esprai.
En aquest cas vaig decidir no fer cap tractament d'efecte envellidor; això ho vaig deixar pels canelobres.
Els canelobres.- Després de treure les llàgrimes de vidre -que he reservat per a una futura reutilització-, i de netejar el metall, es va ruixar, igualment, amb la pintura. Un cop seca la pintura blanca, s'ha untat al damunt, i a pinzell, una barreja de betum de Judea i de pintura daurada a l'aigua (marca Acualux). S'ha dipositat en abundància, sobretot, en les formes escultòriques, perquè, tot seguit, en passar un drap, la pàtina quedés únicament on ressaltés les esmentades formes.
Un cop seca, la pàtina queda fixa i un xic brillant, envellint l'objecte de manera elegant. La baixa qualitat de les fotos no permet apreciar-ho plenament (em sap greu!)

.: ARA SONA: Hasta Volver - Triana :.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.