dissabte, 25 de juliol de 2009

Tenyit tie-dye

Com diu el diccionari, el tie-dye consisteix en fer nusos a una peça de roba abans de tenyir-la per tal que quedi un color desigual. És una tècnica ideal per a practicar a l'estiu i personalitzar la nostra roba.


Experiment 1:

Es nuen unes llenties a la roba, de manera aleatòria, amb un nuat de fil. Un cop aplicat el tint segons instruccions del fabricant, es treu el fil (amb cura de no foradar la roba, si ho fem amb un objecte punxegut), i s'estén a assecar la peça, ben plana per a evitar que hi quedin bufes.


En aquest cas, a la part de l'esquena s'ha emprat el mateix sistema però amb un tap de plàstic nuat amb una goma elàstica.Experiment 2:

Després de fer alguns plecs verticals, s'han subjectat amb agulles d'estendre col·locades estratègicament.
De nou, un cop tenyida i esbandida la roba, en traiem les agulles i aplanem la peça per a que s'assequi del tot.


Aquest sistema té un plus: si les agulles són de fusta, el tint ens les deixa igual d'acolorides que la roba, i les poden aprofitar per a algun altre projecte ;-)


Experiment 3:

Segons les dades aplegades a la Xarxa, aquest mètode oriental s'anomena ori-nui shibori. Consisteix en traçar unes línies (ondulades, rectes, etc...), embastar-les com si d'una costura es tractés, tibar bé els fils per arrugar atapeïdament el teixit i, finalment, tenyir la peça.
Un cop tenyida i esbandida, traiem els fils de la roba i l'estenem a assecar. Hauran quedat en blanc algunes zones seguint les formes que hàgim embastat..: ARA SONA: Right in the Night - Jam & Spoon :.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu enviar comentaris en català, castellà, anglès, francès, italià o portuguès. En cas de respondre, es farà en algun dels tres primers idiomes.
You can send your comments in catalan, spanish, english, french, italian or portuguese. In case of answering, it will be done in one of the three first languages in list.